ANTALYA

Old

Harbour

Gamla Stan - Antalya hamn


 

Innan Antalya blev en av Turkiets bästa sommarstäder, var det den antika staden Attalia, grundad under den hellenistiska perioden, som senare blev en del av det romerska riket. Som sådan är Antalyas gamla stad en av dess viktigaste sevärdheter som hakar tillbaka till sitt rika förflutna.

ANTALYA

Antalya är fullt av sevärdheter och kultur


 

Det är endast 30 minuters bilfärd mellan Antalya och Belek. I denna stad finer du det mesta. Storleksmässigt så ä den i populationen likt Stockholm. En stad som växer otrligt fort och där man kan finna det mesta att göra. Dock är det lite skillnad beroende på vilken tid på året man är där, men de flesta turistattraktioner är öppna året om. Att gå på lokal restaurang för att äta är något att rekommendera. Man får då oftast den absoluta smakupplevelsen av turkiets matkultur och det gör heller inte ont i plånboken. En normal lunch går på ca 40 till 50sek beroende på vad man beställer. En 50cl öl kostar ca 22sek. Den lokala ölen heter Efes.


 

 

 

 

Lara

Vattenfall

Vattenfall


 

Ditt besök i Antalyas magnifika landskap måste omfatta en resa till en av sina strålande vattenfall, var och en är ett naturligt underverk. Duden vattenfall är en underbar grupp av vattenfall i Antalya. Dess omgivande trädgårdar är en populär picknickplats.

Från Seaside


 

Antalya har en fantastisk kustlinje med både höga klippor och milslånga stränder. Detta kan du uppleva från en utav alla båtar som är en väldigt populär utflycktsattraktion.

 

Det finns varianter från familjeutflykter till mer partyatmosfär. Denna utflykt och i dess olika former är lite beroende av säsong.

 

Båt-

utflykt

Antalya

by

night

Nattlivet


 

Antalya har ett bra utbud av barer, pubar och discotek. De är aktiva hela året om och här kan man välja allt från livemusik till fulla lasershower. De flesta ställena ligger centralt i Antalya men man hittar även bra krogliv i utkanterna av Antalya.

 

www.fansresan.se

© All Rights Reserved